Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Vin 26 januari 2018

Håkans bästa snabblyx: Pinjenötsbiffar med ett glas rött

Snabbt och lyxigt. Den kombon gillar vi. Här tipsar Lands vinexpert Håkan Larsson om helgens bästa recept och vin därtill.

 Håkans Larssons pinjenötsbiffar med aubergine och getostbakelse. Låter kanske svårt men är hur enkelt som helst att laga.
Håkans Larssons pinjenötsbiffar med aubergine och getostbakelse. Låter kanske svårt men är hur enkelt som helst att laga.

Det här är ganska lättsam Medelhavsmat som fungerar fint med bäriga, fruktsyrliga viner.

Håkans bästa vintips

6090 Tajano Rosso Piceno, 85 kronor

eller

6010 Allegrini Valpolicella, 119 kronor

Alkoholfritt: 1956 Grönsöömust, 49 kronor.

Tips!

Getostbakelserna, som serveras till biffarna, kan förberedas och stå hoplagda i kylen i väntan på gratineringen.

Läs också: Lyssna på vinet! Låt alla sinnen vara med på vinprovning

Pinjenötsbiffar med aubergine - och getostbakelse

Skriv ut

Ingredienser

  • 4 personer:
  • 2 mindre auberginer à ca 300 g
  • 1 tsk salt
  • 4 tomater i skivor
  • 4-5 msk rapsolja
  • 150 g smulad getost, chèvre
  • 1/2 tsk timjan
  • Biffar
  • 600 g nötfärs
  • 1/2 dl mellangrädde
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt + 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dl finhackad basilika
  • 50 g pinjenötter eller grovhackade hasselnötter
  • smör till stekning
  • Servering
  • matyoghurt blandad med pressad vitlök och lite salt
  • grönsallad

Gör så här

  1. Skiva auberginerna på längden, ta bort yttersta bitarna. Blanda med saltet och låt rinna av i durkslag cirka 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Torka av skivorna med hushållspapper, stek dem nätt mjuka i omgångar i oljan. Stek tomatskivorna hastigt. Varva aubergine, tomat, timjan och getost till ”bakelser”, toppa med lite ost. Baka i övre delen av ugnen i cirka 10 min inför servering.
  3. Blanda färs, grädde, ägg och kryddor, rör ner pinjenötterna. Forma 8 biffar och stek gyllenbruna på måttlig värme i panna eller i 200° ugn ca 20 min. Servera med auberginebakelse, sallad och vitlöksyoghurt.

Recept: Håkan Larsson

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen