Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Vin 22 februari 2018

Håkans mat- och vintips: Strimlad biff på italiensk röra och ett glas rött

Om du letar efter ett smart lyxigt, gott och enkelt recept så ska du prova Håkan Larssons strimlade biff. Du får också tips på bästa vinet till.

 Så gott och enkelt. Håkan Larsson bjuder på lyxigt recept med smarta genvägar.
Så gott och enkelt. Håkan Larsson bjuder på lyxigt recept med smarta genvägar. FOTO: Håkan Larsson

Detta härliga recept bygger på en hel del smarta genvägar, exempelvis konserver och färdigköpta chips.

Självklart kan man koka, torka och baka själv, men ibland är bekvämligheten är värd mycket, inte minst när tiden blir knapp.

– Här är matlagningen rena latlagningen, säger Håkan Larsson.

Håkan Larssons bästa vintips

Med alla italienska influenser i maten vore det förstås rent oförskämt att välja vin från något annat land. Prova exempelvis de här goda vinerna:

32364 Mauro Primitivo Albarello, 74 kronor.

5328 2007 Monti Garbi Ripasso, 119 kronor.

Alkoholfritt: 1991 Two Rivers, 49 kronor.

Läs också: Ost- och purjopaj med laxsallad

Strimlad biff på italiensk röra

Skriv ut

Ingredienser

  • 4 personer
  • 1 rödlök, strimlad, + 1 purjolök i 1-cm bitar
  • 1 burk grillad paprika i olja
  • 1 burk stora vita bönor
  • 1-2 krm salt
  • 4 utskurna biffar à 150 g
  • 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör eller rapsolja
  • Servering
  • 1 påse rucola + 1 påse babyspenat
  • lantchips eller klyftpotatis
  • citronklyftor
  • flingsalt

Gör så här

  1. Fräs rödlök och purjo mjuk i lite av paprikaoljan i en rymlig stekpanna. Tillsätt paprikan (utan oljan) och väl avsköljda bönor, låt bli genomvarmt. Salta lätt.
  2. Krydda biffarna och stek dem hastigt på båda sidor i matfettet. Låt vila ett par minuter på spiskanten.
  3. Lägg upp rucola och spenat på fyra tallrikar med lökröran ovanpå. Skär biffen i breda strimlor, fördela på tallrikarna och strö ev på flingsalt. Servera med chips och citron.

Recept: Håkan Larsson

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen