Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Vin 31 maj 2018

Korv med caesarpotatis – bästa receptet

Kryddig korv med rödlök, spenat och långlagrad hårdost. En härligt somrig rätt! Håkan Larsson bjuder på recept och tipsar om bästa vinet till.

 Korv på sommarvis. Prova Håkan Larssons goda recept.
Korv på sommarvis. Prova Håkan Larssons goda recept. FOTO: Håkan Larsson

Vi lånar den berömda caesardressingen och låter den bilda bas i en god potatissallad med rödlök, spenat och parmesan. Kryddig korv smakar gott till, vill du ha en bit fisk eller kött går det precis lika bra.

Kapris i såsen

Om du vill kan du byta ut de ursprungliga sardellerna mot kapris, som också ger fin sälta och karaktär.

Håkan Larssons vintips

Här kan man tänka sig både vitt och rött, men en fyllig rosé ger härlig smak av sommar och passar vad du än serverar till ceasarpotatisen.

2246 Esprit du Silène, cirka 90 kronor, är en pålitlig trotjänare med fin touch av blodapelsin.Läs också: Håkan Larssons härliga recept: Laxtartar med råhyvlad sparris

God korv med knaprigt grönt och caesarpotatis

Ingredienser (4 portioner)

  • 600-800 g av dina kryddiga favoritkorvar
  • Caesarpotatis
  • 800 g färskpotatis
  • 2-3 färska rödlökar
  • 100 g färsk spenat, gärna babyspenat
  • hyvlad parmesan eller annan långlagrad hårdost
  • Dressing
  • 3 msk kapris
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 äggula
  • 2 vitlöksklyftor, färsk
  • 1 tsk worcestersås
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk pressad saft av citron
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 msk mjölk
  • svartpeppar
  • Grönt
  • 150 g sockerärter
  • 3-4 msk smör
  • några korn salt
  • peppar

Gör så här

  1. Caesarpotatis: Skrubba och koka potatisen i lättsaltat vatten. Strimla löken, skölj och ansa spenaten.
  2. Hacka kaprisen grovt, blanda med senap, äggula, pressad vitlök, worcestersås, vinäger och citronsaft. Vispa i olivoljan först droppvis, sedan i en fin stråle. Blanda i ost och mjölk, smaka av med peppar. Blanda potatis, lök och spenat i en stor skål, vänd ner dressingen. Hyvla lite parmesan över.
  3. Skölj och ansa sockerärterna. Hetta upp smöret så det blir lätt brynt, fräs ärterna hastigt däri. Smaka av med lite salt och ett varv på pepparkvarn.
  4. Grilla eller stek korvarna, servera - gärna på spett - med sockerärterna och bjud potatisen bredvid.

Recept: Håkan Larsson

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen