Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Vin 15 mars 2018

Håkan Larssons snabbtips: Krämig fredagspasta med rimmat fläsk och ett glas rött

En riktigt krämig, snabblagad pasta sitter fint på fredagskvällen. Här tipsar Håkan Larsson om sitt bästa pastarecept och tips på bästa vinet till.

 Smakrik och härligt krämig passat. Bättre än så kan det knappast bli.
Smakrik och härligt krämig passat. Bättre än så kan det knappast bli.

Vad kan passa bättre framåt helgen än en smakrik pasta med mustiga smaker av rimmat fläsk och vitlök. Krämigt och gott!

Vill du inte ha fläsk går det precis lika bra med räkor. Bryn då kålen tillsammans med lite hackad vitlök och vänd ner räkorna hastigt på slutet, de ska bara bli genomvarma.

Håkan Larssons tipsar om vin som passar till:

Det här är robust, enkel och god mat som ska ha sällskap av vin i samma stil. Här är två bra val:

Italienska ekovinet 6090 Tajano Rosso Piceno, 85 kronor, bjuder på mörka bär och lite fatvanilj, lättsamt och gott.

72389 Castelgufo Chianti, 99 kronor, är ett lite lyxigare alternativ.Läs också: Laga ostgratinerade tunnbrödssnittar

Fredagspasta med rimmat fläsk och brynt spetskål

Skriv ut

Ingredienser (4 personer)

  • 4 portioner pasta, t ex tagliatelle eller pappardelle
  • 300 g rimmat sidfläsk
  • 200-300 g spetskål
  • 2 msk smör till stekning
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1-2 dl riven parmesan eller smakrik svensk hårdost
  • 50 g grovhackade valnötter, ev rostade
  • Servering:
  • riven ost

Gör så här

  1. Koka pastan och låt rinna av.
  2. Strimla fläsket och kålen. Stek först fläsket knaprigt, bryn sedan kålen i smör så den mjuknar och får färg.
  3. Koka upp grädden. Blanda ner pasta, äggulor och riven ost, ta från värmen och rör om väl.
  4. Lägg upp pastan i djupa tallrikar, fördela fläsk och kål över och toppa med nötter.

Källa: Håkan Larsson

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen