Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Vin 26 juli 2017

Vin till kräftor - expertens tips

Vilket vin funkar bäst till kräftor? Här är tipsen från vinexperten Håkan Larsson som allra helst väljer.... öl!

 Vin till kräftor, här är expertens bästa tips!
Vin till kräftor, här är expertens bästa tips!

Förstavalet till kräftskivan vad det gäller drycken är en hemkryddad snaps och en god öl – gärna svensk lageröl av bästa märke, som 1570 Wisby Pils, 19:50 kr/33 cl, eller 1466 Landsort Lager, 23:90 kr/50 cl.

Vitt vin passar bäst

Men visst kan det smaka bra med ett vin till de läckra skaldjuren. Vitt är självklart och vitt av den friska, syrliga sorten, utan fatkaraktär och med måttlig alkohol – precis som till andra skaldjur.

Kräftorna smakar ju kraftigt av salt och krondill, och då är det onödigt att köpa alltför dyra och subtila viner. Här är några bra förslag:

2438 Jacob’s Creek Dry Riesling, 79 kr

6473 Jacob’s Creek Unoaked Chardonnay, 72 kr

6001 Marques de Riscal Organic, 82 kr (ekovin)

Vill du kosta på dig något dyrare kan tysk riesling med en ytterst liten gnutta sötma smaka utmärkt:

5822 Leitz Eins Zwei Dry Riesling, 99 kr

2294 Dreissigacker Riesling Organic Trocken, 109 kr, ekovin

Alkoholfritt vin till kräftor

Både 11901 Leitz Eins Zwei Zero Riesling, 69 kr, och 1935 Jacob’s Creek Unvined Riesling, 59 kr, fungerar bra till kräftor.

God alkoholfri öl finns i många varianter både på Systemet och i din matbutik.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen