Äntligen torsdag! Fira med pannkakstårta på 4 sätt
Lager på lager till både till frukost, middag och efterrätt. Här får du tips på 4 vilda och maffiga pannkakstårtor.
1. Personlig tårta till frukost
Stek små plättar. Blanda grekisk, tjock yoghurt med vaniljsocker och färska bär. Bygg en stapel med blandningen mellan varven till varje person. Ringla lite honung över.
2. Köttig pannkakstårta
Stek tunna pannkakor och koka en riktigt mustig köttfärssås. Varva pannkakor med köttfärssåsen och avsluta med ett lager tunt skivad mozzarella. Gratinera i ugnen så att osten smälter.
3. Pannkakstårta med glass
Hemligheten är att göra den låg, krispig och göra den fort. Stek tunna pannkakor och varva dem med vaniljglass, vispad grädde och skivad frukt eller bär. Varva de ljumma pannkakorna med fyllningen och servera medan kanterna fortfarande är krispiga. Väntar du för länge rinner glassen och hela tårtan känns halkig och kall.
4. Nutella på höjden
Chokladmonstret i familjen får en lycklig stund om pannkakstårtan fylls med nutella. Varva pannkakorna med nutella, vispad grädde och hallon. Smakbrytningen blir underbar.