Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
mat 21 november 2016

Ät ost - lev längre!

Alla ostälskare kan skatta sig lyckliga! Enligt en ny studie så kan ostnjutandet nämligen leda till längre liv.

Det är nya studier som visar på att den som äter ost kan komma att leva ett längre liv. I ostarna finns nämligen ett ämne, spermidin, som anses kunna ge goda effekter personer som riskerar att få för högt blodtryck och olika hjärtsjukdomar.

Lägre risk för hjärtproblem

Undersökningen genomfördes först på möss och råttor med goda testresultat och sedan testade forskarteamet sin tes på människor – också med goda resultat. Forskningen visade att av de 800 personerna som ingick i testet så fick 40 % lägre risk för hjärtproblem skriver sajten Indy100.com.

Dock, spermidinet finns inte i alla ostar utan det är framförallt i långlagrade ostar som man hittar ämnet. För den som vill läsa den väldigt vetenskapliga undersökningen om detta faktum så finns den att läsa här.

 

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen