Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 3 februari 2017

Hjortronläsken från norr gör stor succé

Den svenska hantverksläsken blir allt mer populär och en läsk med smak av hjortron gör storsuccé - så fort den lanserades sålde den slut.

Bild 1/2 FOTO: Istock
Bild 2/2

Det är bryggeriet Nyckelbryggerier i Älvsbyn som lyckats med sin hjortronläsk och fått lemonadälskare att gå man ur huse. Tillsammans med designern Marc Strömberg har man tagit fram världens första (!) hjortronläsk och behovet var uppenbarligen stort.

– Det finns inga kvar. Efterfrågan har varit enorm, säger Lars-Olov Johansson, produktionschef på Nyckelbryggerier till Norrbottenskuriren.

Siktar på export

I en första omgång producerade man 3 000 flaskor men nu siktar man på att öka produktionen rejält. 100 000 stycken flaskor är ambitionen och läsken, som går under namnet Hjortrongranat, ska inte bara glädja läskdrickare i norr, förhoppningen är att exportera de norrländska smakerna även utomlands.

Den exklusiva smaken av hjortron är minst sagt spännande, förhoppningen är att inte bara vi svenskar ska tycka det.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen