Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
mat 26 oktober 2015

Fira potatisens dag: Tryck till en knöl och njut!

Den 26 oktober har vår älskade stapelföda potatisen huvudrollen. Fira dagen med kokt, kraschad knöl i ugn. Smart, gott, kul och överraskande nyttigt.

Det här är rolig matlagning, ett rent fniss, och du kan begrava ditt dåliga GI-samvete på en gång. Kokt, kall och återuppvärmd potatis har ett lågt GI-värde. När potatisen först kokas har den ett GI-värde på 69, kyld och värmd igen är värdet bara 23.

Läs även: Odla din egen potatis – utan att ens öppna ytterdörren

Så kraschar du din potatis

2544274745_714a1f0784_o

Ta kokt, kall potatis med skalet på och lägg på en oljad plåt. Tryck till dem en och en med näven, en potatisstomp eller annat valfritt tillhygge.

2544278671_98c7c16a84_o

Krydda efter smak. Salt, peppar och lite god olja ovanpå är basen. Du kan också lägga på en klick smör, lite riven ost eller örtkryddor. Baka i ugn i cirka 200 grader tills potatisarna blir frasiga och gyllenbruna.

Bildkälla: thepioneerwoman.com

Läs även: Gör din rösti som en våfflad potatis

—–

Relaterade artiklar

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen