Fira potatisens dag: Tryck till en knöl och njut!
Den 26 oktober har vår älskade stapelföda potatisen huvudrollen. Fira dagen med kokt, kraschad knöl i ugn. Smart, gott, kul och överraskande nyttigt.
Det här är rolig matlagning, ett rent fniss, och du kan begrava ditt dåliga GI-samvete på en gång. Kokt, kall och återuppvärmd potatis har ett lågt GI-värde. När potatisen först kokas har den ett GI-värde på 69, kyld och värmd igen är värdet bara 23.
Läs även: Odla din egen potatis – utan att ens öppna ytterdörren
Så kraschar du din potatis
Ta kokt, kall potatis med skalet på och lägg på en oljad plåt. Tryck till dem en och en med näven, en potatisstomp eller annat valfritt tillhygge.
Krydda efter smak. Salt, peppar och lite god olja ovanpå är basen. Du kan också lägga på en klick smör, lite riven ost eller örtkryddor. Baka i ugn i cirka 200 grader tills potatisarna blir frasiga och gyllenbruna.
Bildkälla: thepioneerwoman.com
Läs även: Gör din rösti som en våfflad potatis
—–