Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
mat 23 november 2015

Här reas lyxmaten ut – för att minska svinnet

Rea på lyxmat – för att minska svinnet. Det blir verklighet på danska krogar, tack vare en ny app.

Den nya appen, som bt.dk skriver om, erbjuder restauranger att rea ut maten som blivit över innan stängning.

Det gör man mot bakgrund av att det varje år slängs omkring 700 000 ton mat – bara i Danmark. Av dessa kommer omkring 29 000 ton hotell och restauranger .

– Vi tycker att det är ett bra initiativ, men man bör komma ihåg att det finns en stor skillnad mellan de två produkterna. När man beställer den billig maten kan man inte alltid vara säker på vad man får, och den är oftast bara tillgänglig sent på natten. Det gäller ju inte om du går på en restaurang, säger Torben E. Hoffmann Rosenstock, chef för Danmarks restauranger och kaféer.

Den knappt en månad nya idén har redan blivit en app. Den kommer att fungera så att du söker efter restauranger där du bor.

Restaurangen å sin sida uppskattar hur många portioner mat de har över och när den senast måste hämtas. Du betalar via appen och hämtar upp inom en viss tidsram. Tanken är att en portion mat ska kosta kring 30 danska kronor.

Relaterade artiklar

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen