Helt otroligt! Möra kött på 5 minuter – allt du behöver är en oväntad ingrediens
Nu kan alla bjuda på mörat kött. Det enda du behöver är 5 minuter och 1 oväntad ingrediens.
Nötkött behöver möras innan det kan tillagas – minst en vecka i kyla, men ju längre tid desto mörare blir det. Mörningen sker med hjälp av köttets egna enzymer. Det finns olika mörningsmetoder där de vanligaste är vakuummörning och hängmörning.
Läs även: Så gör du det bästa av varje köttbit
Använd frukt
Är du osäker på om köttet är tillräckligt mörat finns ett snabbt och enkelt husmorstips. Det enda du behöver är en, eller flera, kiwifrukter.
Så här gör du:
1. Mosa en, eller flera, kiwifrukter.
2. Ta fram köttet och ”baka in” köttet i kiwimoset.
3. Låt köttet ligga i 5 minuter.
4. Skrapa bort all kiwi.
5. Färdigt!
Även ananas och papaya kan användas för att möra kött.
Välmörat svenskt kött slår det mesta och kan inte jämföras med denna metod – men det här blir ofta riktigt bra – så testa! Det finns dock en risk att mörningen blir något ojämn och låt inte köttet ligga för länge, då kan det bli mosigt och övermörat.