Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
mat 28 oktober 2016

Local Food Nodes vill ändra på ditt sätt att handla mat

Lokal mat som du beställer på nätet och sedan hämtar på en bestämd plats, ska det revolutionera sättet vi handlar mat på? Ja, kanske om Local Food Nodes får som de vill.

FOTO: Amanda Westin

En digital plattform för att köpa lokalproducerad mat ska förändra hur vi köper vår mat. I varje fall om projektet Local Food Nodes får som de vill.

– Vi står inför rätt stora utmaningar vad gäller framtidens matförsörjning, för hållbara ekonomier och för sunda produktionssätt som folk faktiskt kan leva av, säger Viktor Zaunders, en av de som ligger bakom Local Food Nodes.

Sedan i mitten av juni har ett experiment pågått i den skånska byn Röstånga. Där har lokala producenter sålt råvaror och mat varje vecka, direkt till de lokala kunderna utan mellanhänder. Kunderna har förbokat varor på nätet och sedan hämtat upp dem på en plats inne i Röstånga.

– Överväldigande många från bygden har engagerat sig och använt sig av tjänsten redan, säger Albin Ponnert som är initiavtagare till Local Food Nodes och den lyckade starten i Skåne gör att man nu satsar vidare med sikte på fler platser.

Gränslöst verktyg ska sälja lokala producenters mat

Tanken är att skapa ett gränslöst verktyg som säljer lokala producenters mat direkt till kunden, helt utan intäktsbortfall.

– Vi vill bygga broar, och kapa avståndet mellan producent och konsument, säger Albin Ponnert. Maten är en så central del i våra liv och vi tror på att man med maten kan skapa incitament för samarbeten och social och ekonomisk utveckling lokalt.

Local Food Nodes planerar att öppnas under våren 2017. Kolla här om du vill veta mer om projektet.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen