Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
mat 31 maj 2017

Maträtterna som mjölkälskarna helst väljer

Kanelbullar och mjölk - så gott! Men vad väljer mjölkälskarna för mat när de dricker mjölk till maten? En ny undersökning visar vad vi vill ha på tallriken när vi har mjölk i glaset.

FOTO: Istock

Mjölk som dryck till mat är populärt i Sverige. Var tredje vuxen i Sverige väljer att dricka mjölk varje dag och över hälften av alla vuxna dricker mjölk minst en gång i veckan. Det visar en undersökning som undersökningsföretaget Novus gjort på uppdrag av Hjärta mjölk.

Men vilken mat passar bäst till mjölk? När undersökningen frågade vilken mat som mjölkdrickarna helst äter till mjölken så blev svaret tydligt, favoriten är en klassiker i mjölksammanhang.

 1. Pannkakor
 2. Köttbullar
 3. Korv
 4. Soppa
 5. Blodkorv/blodpudding
 6. Hamburgare
 7. Kryddstark mat
 8. Pizza
 9. Mexikansk mat
 10. Thaimat
 11. Tydlig segrare är alltså pannkakor – den maträtt som de flesta av mjölkälskarna ville ha till sin mjölk. Visst är det en klassisk kombination?

  Läs också: Plättar eller pannkakor – här går gränsen

  Läs mer om

  Gör som 60 000 andra!

  Missa inte Lands nyhetsbrev

  Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

  Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

  Populära ämnen på Land.se

  Läs artiklar i säsong

  Till toppen