Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
mat 5 februari 2016

Nya trenden: Hälften grönt i korven!

I dagarna kommer flera nya sorters korvar och en ny sorts färdiga järpar ut i butikerna. Vad har de gemensamt? Jo, de består till häften av grönsaker!

Bild 1/3
Bild 2/3
Bild 3/3

Det är svenskarnas önskan att äta mer grönsaker som har fått korv- och färdigmatstillverkarna att agera. I dagarna lanserar bensinmacken Preem sin nya kabanosskorv med 50 procents kötthalt och 50 procent vegetabilier som morot och linfrön. Korven tillverkas av Lindvalls chark i Småland.

Grönsaker i korven

Samtidigt kommer Scan ut med två nya produkter med samma inriktning – hälften kött och hälften grönsaker. Den ena är Scan Korvish, korvar som innehåller svenskt fläskkött och svenskodlade grönsaker, som bönor, ärtor, morot, potatis och lök. Korvish lanseras i tre varianter: Korvish Svartpeppar med smak av lök, Korvish Örter med smak av citron och det något starkare alternativet Korvish Anchochili med smak av tomat.

Kålrot i järpen

Den andra produkten är färdiglagade järpar, Scan Järpis, som också innehåller 50 procent svenskt griskött och 50 procent svenska grönsaker, som kålrot, morot, palsternacka och potatis. Järpish lanseras i två varianter, båda nyckelhålsmärkta. Järpish Rotfrukter och det starkare alternativet Järpish Lime&chili. Cirkapris för både korv och järpar är 27-28 kronor.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen