Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
mat 23 december 2016

Ostfestivalen hyllar den svenska osten

Ostfestivalen kommer tillbaka med sin fjärde omgång och flyttar till nya lokaler. Precis som tidigare är det den svenska osten och dess producenter som står i centrum.

När Ostfestivalen arrangeras för fjärde gången så flyttar den till Münchenbryggeriet i centrala Stockholm och ambitionen är att flytten ska möjliggöra för ännu fler ostutställare och ännu fler ostälskare på besök.

– Vi siktar på att ha ett ännu mer gediget utbud av utställare i år, säger Erik Flygt som är projektledare för Ostfestivalen. Den som är intresserad av ost ska verkligen få sitt lystmäte på festivalen och vi tror att vi kommer ha ett 40-tal utställare.

Ostfestivalen samlar alla ostälskare

Utbudet på festivalen är stort och man kan gå på ostvisning, lyssna på ostföredrag och vara med på ostprovningar både med och utan tillhörande dryck. Bland föredragshållarna märks bland andra mathistorikern Rickard Tellström som kommer titta på den svenska osten i ett historiskt perspektiv.

– Vi vill verkligen samla den svenska osten i den här festivalen och tror att den kommer minst lika populär som tidigare, säger Erik Flygt. Vi har så många fantastiska svenska ostar som inte alla känner till och på festivalen kommer man lära känna många av dem och få träffa de som producerar ostarna – det kommer bli fantastiskt roligt!

Ostfestivalen hålls den 17-19 februari 2017 på Münchenbryggeriet i centrala Stockholm.

Här hittar du allt om Ostfestivalen.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen