Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
mat 31 oktober 2016

Smörbrist hotar till jul

Det är risk för att smöret tar slut i affären. Två smörproducenter varnar för att deras smör inte kommer finnas på hyllorna inför den stora bakningshelgen.

Om du ska baka mycket till jul så kan det vara läge att bunkra upp med extra smör. Det riskerar att ta slut i affärerna nämligen. Orsaken är brist på mjölk vilket gör att smörproduktionen hotas.

– Det är alltid lika tråkigt när det uppstår men likväl naturligt då tillgången på mjölk och grädde varierar med årstiderna, säger Mariann Holmberg som är kommunikationsansvarig på Norrmejerier. Mejeriet gör sitt smör på mjölk från norrländska kor och just nu finns det inte tillräckligt med mjölk med smörbrist som resultat.

Läge att köpa smör till julen redan nu

Även Arlas smör riskerar att lysa med sin frånvaro i mejeridisken.

– Det kommer sannolikt bli brist på smör under hösten och vintern även för Arlas del, säger Daniel Emilson som är presschef på Arla Foods till ATL.

Daniel Emilsson på Arla säger att vi äter mer fett generellt sett och i synnerhet under hösten och vintern och att det leder till bristen på smör i butikerna.

Hur blir det då med julbaket? Ja, antingen får man köpa upp sig på smör inför julbaket redan nu eller välja smör från en annan producent.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen