Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
mat 23 maj 2017

Torka ramslök – och gör din egen krydda

Torka ramslök och gör till exempel ett salt som passar till rött kött. Även gott till nässelsoppa.

FOTO: Annelie Hedqvist

Du har väl inte missat att krydda dina favoriträtter med ogräset som alla pratar om? Ramslök smakar som en korsning mellan gräslök och vitlök och är användbart till mycket. Smaksätt din färskost med ramslök, gör majonnäs, smör, pesto olja eller blanda ditt finaste flingsalt med ramslök du torkat i ugn.

Att torka bladen är ett bra sätt att bevara smaken långt efter att säsongen tagit slut.

Du behöver:

Så mycket ramslök du själv vill.

Gör så här:

1. Tvätta alla bladen och låt dem torka.

2. Lägg bladen på ett eller två ugnsgaller eller ugnsplåtar med bakplåtspapper under. Sprid ut dem så det så de inte överlappar över varandra.

3. Torka i ugnen på 100 grader i cirka 60 minuter, kontrollera bladen ordentligt, annars kan de stå på eftervärme.

4. Hacka eller mortla sönder bladen och förvara torrt i en burk.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen