Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
mat 23 maj 2017

Torka ramslök – och gör din egen krydda

Torka ramslök och gör till exempel ett salt som passar till rött kött. Även gott till nässelsoppa.

FOTO: Annelie Hedqvist

Du har väl inte missat att krydda dina favoriträtter med ogräset som alla pratar om? Ramslök smakar som en korsning mellan gräslök och vitlök och är användbart till mycket. Smaksätt din färskost med ramslök, gör majonnäs, smör, pesto olja eller blanda ditt finaste flingsalt med ramslök du torkat i ugn. Om ramslök inte växer vilt hos dig går det utmärkt att odla upp till växtzon 6, men även inåt landet bekräftar Lands läsare.

Att torka bladen är ett bra sätt att bevara smaken långt efter att säsongen tagit slut.

Du behöver:

Så mycket ramslök du själv vill.

Gör så här:

1. Tvätta alla bladen och låt dem torka.

2. Lägg bladen på ett eller två ugnsgaller eller ugnsplåtar med bakplåtspapper under. Sprid ut dem så det så de inte överlappar över varandra.

3. Torka i ugnen på 100 grader i cirka 60 minuter, kontrollera bladen ordentligt, annars kan de stå på eftervärme.

4. Hacka eller mortla sönder bladen och förvara torrt i en burk.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen