Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
mat 1 november 2016

Vegetarisk blogg bäst i Sverige

Den vegetariska bloggen Jävligt gott (ja, den heter så...) är bäst i Sverige. I varje fall om de som röstat i Matbloggspriset får bestämma.

Gustav Johansson som driver bloggen med det tydliga namnet Jävligt gott! vann före Nina Hermansen som har bloggen Niinis. Att en vegetarisk blogg vinner kategorin Folkets val i Matbloggspriset kanske inte är så konstigt, det vegetariska innehållet på svenska matbloggar blir tydligare och tydligare och även om inte alla är helt vegetariska så har många fler vegetariska recept på sina bloggar. 

– Två saker som sticker ut i Folkets val är engagemang och vego men endast 2 av de 10 finalisterna är helt vegetariska bloggar, säger Ylva Vitorovic som är projektledare för Matbloggspriset.

– En hel del bloggare tar ytterligare ett steg och byter ”konventionella” gängse råvaror mot andra alternativ samt skapar även veganska recept.

Matbloggspriset, som funnits sedan 2005, satte i år nytt röstrekord i kategorin Folkets val med 30 000 röster. De 30 000 rösterna röstade på 107 olika nominerade bloggar i ett antal kategorier där Folkets val är en. De övriga vinnarna utses av jurygrupper och resultatet av den delen av priset offentliggörs den 10 november på matmässan Food & Wine.

Enligt Matbloggsprisets arrangörer så blir det mer och mer vanligt med specialkost även på Sveriges matbloggar.

– Fler och fler människor väljer någon typ av specialkost beroende på hälsa, intolerans, allergi, livsåskådning eller religion. Detta avspeglar sig i innehållet hos matbloggarna som är trendkänsliga och vill testa nya vägar, säger Kinna Jonsson som är projektledare på Matbloggspriset.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen