Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Motor 8 oktober 2019

111 traktorer under klubban när samling säljs

Mer än 100 traktorer auktioneras ut – många av dem är rena rariteter. Det är Holger Larssons traktormuseum i Överkalix som ska sälja av drygt halva samlingen.

Ägaren av museet, Holger Larsson, har samlat och sålt traktorer och delar i mer än 60 år, men ska nu göra sig av med drygt halva sitt bestånd av 200 traktorer.

– Det finns generellt ett väldigt stort intresse för traktorer. Ett tydligt exempel på det är att det bara i Sverige finns minst fyra olika traktortidningar. Och jag tror att många tycker att det är roligt att ha något att pyssla med, samtidigt som det är lättare att sköta en traktor än en bil. Det finns också många veterantraktorträffar man kan gå på, säger auktionsförrättaren Michael Luft till ATL.

Läs också: De här 2 svenska bilklassikerna spås bli framtidens samlarobjekt

De flesta av traktorerna är från 1930-, 1940- och 1950-talet och kommer från gårdar i Norrbotten, berättar Land Lantbruk.

Munktellmodeller på auktion

Bland exemplaren som är extra intressanta är de Volvo- och Bolinder Munktellmodeller med tändkulemotorer, som kan köras på råolja.

Det finns också flera John Deere-modeller, några av dem är bland de första som såldes i Sverige i sitt slag.

Auktionerna pågår mellan den 9 och 10 oktober på Bilweb Auctions och totalt ska 111 fordon auktioneras ut.

Läs också: Kika in i Leifs och Sivs totalrenoverade husvagn – en riktig retropärla!

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen