Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Motor 24 februari

Nya regler för A-traktorer på gång

Högre hastigheter, tydligare regler för ombyggnationer och ett helhetsgrepp på A-traktorerna i Sverige. Det är ambitionen för det nya regelverk som arbetas fram för Sveriges A-traktorer. Reglerna kan träda i kraft redan nästa år.

 A-traktor på väg!
A-traktor på väg! FOTO: Mostphotos

Det finns omkring 31 000 A-traktorer i Sverige och nu tittar Transportstyrelsen på regelverket som reglerar hur de får byggas och hur de får framföras.

– Vi ska ta ett helhetsgrepp och titta på allt. Från hur fort de får köra till antalet passagerare, säger Omar Bagdadi, utredare på Transportstyrelsen till ATL.

Enligt Transportstyrelsen är det ett starkt tryck från såväl allmänhet som polis som fått dem att se över regelverket. De kommande reglerna kan bland annat komma att innebära A-traktorerna får framföras fortare än i dag.

Minskad irritation bland övriga trafikanter

Med höjd hastighet blir det förhoppningsvis färre omkörningar och minskad irritation. Men hade det inte varit för att så många redan kör för fort hade det varit enklare att argumentera för en höjd hastighet, säger Omar Bagdadi till ATL.

Enligt Bagdadi kan de nya reglerna träda i kraft 2022 om allt går det som det ska.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen