Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Motor 17 maj 2019

Bensinupprorets mål: Samla in en miljon underskrifter

Förra veckan ställdes allt in i sista minuten. På lördag anordnar Bensinupproret 2.0 aktioner på åtta orter. Och på nätet siktar man på att samla in en miljon namnunderskrifter till riksdagen.

Målet är ett bensinpris på max 12 kronor litern.

 Nu anordnar Bensinupproret, här med två av grundarna Peder och Angelina Blohm Bokenhieln, sammankomster på åtta platser i landet.
Nu anordnar Bensinupproret, här med två av grundarna Peder och Angelina Blohm Bokenhieln, sammankomster på åtta platser i landet. FOTO: iStock/Privat

Förra fredagen var aktioner planerade för flera städer runt om i Sverige. Men allt fick ställas in i sista stund. Arrangörerna fick inte de tillstånd som krävs från polisen och kommunen då de ansökte för sent.

– Det är klart att det inte känns så bra just nu när man har laddat så länge för det. Det är bara att ta nya tag, sa grundaren till Bensinupproret 2.0 Janne Berglund, då till Aftonbladet.

På Bensinupprorets Facebooksida kallas nu till sammankomster på åtta orter på lördag den 18 maj klockan 13.

Läs också: Inlandsupproret samlar till manifestation

Vid parkeringsplatser

De ska hållas vid större parkeringsplatser vid stormarknader och köpcentrum i Stockholm, Örebro Jönköping, Helsingborg, Karlshamn, Göteborg, Sundsvall och Umeå.

Stärka sammanhållningen

Enligt gruppens grundare är lördagens aktioner inga demonstrationer i första hand utan sammankomster för att stärka sammanhållningen i gruppen.

Läs också: Bensinupproret planerar aktioner

Däremot hoppas de att få ihop en större demonstration den 31 maj på i Stockholm som de ”vill se att den slutar framför Rosenbad”. Ännu vet de inte plats eller tid.

 Symbolen för Bensinupprorets nya konkreta krav: Bensinen ska kosta max 12 kronor per liter!
Symbolen för Bensinupprorets nya konkreta krav: Bensinen ska kosta max 12 kronor per liter! FOTO: Bensinupproret

En miljon namn

Dessutom har Bensinupproret startat en stor namninsamling på sin Facebooksida (Obs, extern länk) för att få in en miljon underskrifter att lämna till riksdagen.

Och formulerat en konkret begäran till politikerna: Vårt krav är att momsen och energiskatten tas bort på bensin, diesel m.m. Det betyder att vi i dagsläget hamnar runt 12 kr/liter.

Läs också: Bensinupproret: Nu vädjar grundarna till medlemmarna!

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen