Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Motor 18 juni 2018

Bilsemester – 5 saker du borde tänka på

Många funderar på att fira sommarledigheten med en bilsemester. För att det ska bli riktigt roligt och härligt bör man dock planera hur resan ska genomföras.

Här kommer en checklista på vad du ska tänka på innan avfärd!

1. Viktigt med vatten

Att dricka på sommaren är viktigt, så ta för vana att dricka ofta så du inte blir uttorkad och trött. Det är också bra med vattenflaskor om du skulle behöva fylla på en överhettad kylare.

Läs också: Bilsemester – 5 viktiga saker att ha med i bilen

2. Underhållningssäkra

 Säkra upp med surfplatta eller dator, gärna en per barn så minskar konfliktytorna.
Säkra upp med surfplatta eller dator, gärna en per barn så minskar konfliktytorna. FOTO: FatCamera

Om du har barn med dig är det en god idé att ta med lite leksaker eller enkla kortspel som de kan roa sig med i baksätet. Säkra också upp med en surfplatta, gärna en per unge så minskar konfliktytorna. Men spänn helst fast plattorna i stolsryggen då vikten mångfaldigas vid en krock. Dessutom hörlurar, så du slipper höra samma sånger och filmklipp om och om igen. Skaffa även en adapter med eluttag, så kan plattan laddas via bilens cigarettuttag.

Läs också: Fyra vägstopp för dig som ÄLSKAR motornostalgi

3. Dela på körningen

Om det finns fler än en person med körkort, dela upp körpassen, så ingen sitter och kör timme ut och timme in. Byter man plats typ varannan timme, så minskar risken för att nån somnar vid ratten. Då kan man även fika vid en trevlig rastplats.

4. Inga maratonkörningar

 Se till att det finns både tid och möjlighet att spontanstanna på nån trevlig rastplats.
Se till att det finns både tid och möjlighet att spontanstanna på nån trevlig rastplats. FOTO: Jonas Forsberg / Naturfotograferna /IBL Bildbyrå

Sitt inte i bilen hela dagen. Se till att det finns både tid och möjlighet att spontanstanna vid en strand eller i nån liten trevlig by. Att inte planera in för mycket är a och o när man har semester.

Läs också: Härliga utflyktstips från norr till söder

5. Utlandskollen

 Ha koll på trafikreglerna i de länder du ska besöka eller köra igenom.
Ha koll på trafikreglerna i de länder du ska besöka eller köra igenom. FOTO: ChiccoDodiFC

Om du ska bilsemestra utomlands är det bra att ha koll på trafikregler i de länder du ska besöka eller köra igenom. Många länder har också vägtullar här och var, vilket kan bli rörigt om du inte är förberedd.

Läs också: LISTA – mysiga gårdsbutiker län för län

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen