Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Motor 20 oktober 2017

Tre fantastiska veteranbilar saknar ett hem - värda 300 000 kronor

Sedan nästan tjugo har en man lånat ut sina tre veteranbilar till Saab-museet i Trollhättan. Nu vill museet lämna tillbaka bilarna, men får rött ljus från mannen. Han vill inte ha dem, rapporterar P4 Väst.

 Saab 96 V4 De Luxe 1968, är en av de tre bilmodellerna som väntas på att hitta hem någonstans.
Bild 1/3 Saab 96 V4 De Luxe 1968, är en av de tre bilmodellerna som väntas på att hitta hem någonstans. FOTO: Saab bilmuseum
 Även en Saab 99 4d 1971 äger mannen i Skåne som inte vill ha tillbaka sina tre veteranbilar från Trollhättan
Bild 2/3 Även en Saab 99 4d 1971 äger mannen i Skåne som inte vill ha tillbaka sina tre veteranbilar från Trollhättan FOTO: Saab bilmuseum
 Saab GL 96 V4 "Run Out"1980 (Jubileumsmodell) är en av bilarna som ägaren har på museumet. Foto: Saab bilmuseum.
Bild 3/3 Saab GL 96 V4 "Run Out"1980 (Jubileumsmodell) är en av bilarna som ägaren har på museumet. Foto: Saab bilmuseum.

Museet bestämde redan 1999 att alla bilarna som ställs ut i lokalerna ska vara ägda av museet av försäkringsmässiga skäl, skriver Sveriges radio P4 Väst.

Läs också: Så byggde Martin om skrotbilen till en elbil

Därför har de under 18 års tid försökt lämna tillbaka de tre bilarna som är av modellerna: Saab 99 4d 1971, Saab 96 V4 De Luxe 1968 och en Saab GL 96 V4 ”Run Out” 1980. Det totala värdet är cirka 300 000 kronor.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Det här är en märklig situation, säger Mats Dahlbom som är advokat på Trollhättans stad, och som företräder Saab bilmuseum i Trollhättan till P4 Väst.

Läs också: Kjells PV har rullat dagligen sedan 1965

Museet har försökt att lämna tillbaka bilarna men ägaren, en man i Skåne, vägrar och hävdar att han har platsbrist och har blivit lovad av en äldre Saab-chef att få ha sina bilar stående där.

Nu har Saabs museum och Trollhättan stad valt att ta till rättsliga åtgärder.

– Vi har nu skickat en begäran om delgivning till ägaren. Vi yrkar för att ägaren ska ta tillbaka bilarna. Vill han inte ta emot dem får vi ta till ytterligare rättsliga åtgärder, säger Mats Dahlbom.

Fallet kan leda till att man begär handräckning hos Kronofogden. Då fraktar Kronofogden hem bilen till ägaren oavsett vad denne vill.

Läs också: Bilnostalgi! Kolla in de härliga bilderna

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen