Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
motor 22 mars 2017

Så får du bilen – riktigt – ren i automattvätten! 2 smarta tips

Blev bilen inte riktigt ren i automattvätten? Här är 2 tips som maxar tvätteffekten!

Det verkar så lockande enkelt att köra in sin smutsig bil bland borstar och strålar i den automatiska biltvätten. Men enligt Lands bil- och motorexpert Anders Helgesson, kan det aldrig slå manuell tvätt. Fast tipsen nedan går att få en nästan handtvättat look.

1. Grunda med tvättprogram utan borstar

Börjar med att ”förtvätta” i ett program – utan borstar! För även om moderna borstar är mjuka så kan avfettningsmedlet fastna i borstarna, slita på lacken och ge feta rester.

Spraya bilen först med ett avfettningsmedel av den typ som blir geléartad så att det verkar länge. Efter tvättprogramme thar bilen fått en bra grund för tvätt nummer två.

biltvatt-auto
Biltvätt nummer två – med borstar!

2. Kör ett vanligt tvättprogram

Köp den typ av tvätt som du vanligen använder. Den första tvätten tog bort det mesta av smutsen och tjärfläckarna, därmed fungerar biltvättens kemikalier effektivt på den sista trafikfilmen.

Görs tvättarna direkt efter varandra hinner kvarsittande smuts inte torka in. Är fälgarna smutsiga använd fälgtvätt.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen