Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Motor 2 april 2019

Sveriges sämsta vägar

De sämsta svenska vägarna ligger i norra Sverige – det visar en sammanställning som organisationen Motormännen gjort. Av de 20 sämsta riks- och länsvägarna ligger 19 i Norrland.

 Här är de sämsta vägarna i Sverige. Motormännen har kartlagt hela Sveriges vägnät.
Här är de sämsta vägarna i Sverige. Motormännen har kartlagt hela Sveriges vägnät. FOTO: TT

Motormännen undersöker varje år det svenska vägnätet och undersökningen visar återigen att det är i norr som vägarna har sämst kvalitet.

”Vår granskning visar att det svenska vägnätet generellt har hög standard. Samtidigt ser vi att skillnaden i vägkvalitet är stor mellan norr och söder med påtagligt sämre vägar i skogs- och glesbygdslänen. Stockholms län har hamnat längre ner på listan än tidigare år. Det tyder på att Trafikverket inte hinner med sitt underhållsansvar när trafiken ökar”, säger Carl Zeidlitz, trafiksäkerhetsansvarig på Motormännen i ett pressmeddelande.

Europavägen sämst

E45 genom Norrlands inland är den Europaväg som håller lägst standard i undersökningen.

”Dåliga vägar betyder ökade driftskostnader för staten och försämrad trafiksäkerhet för den enskilde. Det är en ren baklängesaffär att spara på nödvändigt vägunderhåll”, säger Carl Zeidlitz.

Kolla in de sämsta och bästa svenska vägarna här (obs: extern länk).

Läs också: Han har utvecklat fossilfri bensin – i hemlighet

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen