Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
motor 12 april 2017

Traktorfotboll - kan det bli en ny succé?

Det här har du aldrig sett förut - traktorfotboll i högt tempo. Det blir världspremiär för den nya sporten på Målilla Power weekend senare i år.

Traktorfotboll låter galet och det är nästan lika galet som det låter – men trots detta är det snart dags för världspremiär i Målilla i Småland.

Kommer köra med tydliga regler

Målilla Traktor Power weekend lockar omkring 20 000 besökare och det nya inslaget – traktorfotbollen – kommer säkerligen bli en omedelbar succé. Arrangörerna har testat den nya sporten och kommer att köra med tydliga regler.

– Vi har ju som sagt testat oss fram, men det blir mindre traktorer, hundra hästar och mindre, säger Christian Rudén till ATL.

– Först hade vi tänkt ha målvakter, men det behövdes inte, det var så svårt att få bollen i mål ändå, så det behövs inte, fortsätter han.

Matcherna ”spelas” två gånger fem minuter och det kommer vara 12 traktorer som ställer upp, tre traktorer i varje lag. Traktorfotbollen spelas den andra juli på Målilla Traktor Weekend.

Läs också: Så sätter man orten på kartan – kolla tipsen

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen