Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Podd 8 juli

Fjärdhundraland: Gemensamt mål ger grund för succé

Fjärdhundra

De är över hundra entreprenörer med helt olika inriktning, ändå lyckas de styra mot ett och samma mål - att få bygden att utvecklas. På bara 10 år har organisationen Fjärdhundraland samlat 126 olika företag som hjälper varandra till framgångar och det har gett många ringar på vattnet. I Landpodden hör du hur de har gjort.

 Malin Wedrén på Svartbäckens trädgård hyllar samarbetet i Fjärdhundraland.
Malin Wedrén på Svartbäckens trädgård hyllar samarbetet i Fjärdhundraland. FOTO: Joel Linderoth

I lite mer än 10 år har de arbetat med Fjärdhundraland och framgångarna är många och långsiktiga.

– Vi ser att vi lyckats med mycket i samarbetet och också att det fått andra effekter. Bland annat tror vi att vi fått till en större inflyttning i området tack vare samarbetet, säger Mats Thorburn som är vice ordförande i organisationen Fjärdhundraland.

Namnet Fjärdhundraland stammar från vikingatid och organisationen tog sig namnet som en anspelning på flydda tider då området var en del av de olika ”länder” som fanns i området med Uppsala som centrum. Organisationen har bestämt sig för att vara generösa med den geografiska gränsen och har i dag 126 medlemmar där de flesta befinner sig i området mellan Uppsala och Enköping.

Samarbete med många delar

 Malin Wedrén och Mats Thorburn är engagerade i Fjärdhundraland som du hör mer om i Landpodden. Programledare är Lands chefredaktör Joel Linderoth.
Malin Wedrén och Mats Thorburn är engagerade i Fjärdhundraland som du hör mer om i Landpodden. Programledare är Lands chefredaktör Joel Linderoth. FOTO: Joel Linderoth

En av medlemmarna är Malin Wedrén som tillsammans med sin sambo driver Svartbäckens trädgård, ett trädgårdsmästeri som riktat in sig på ätbara växter och träd. De driver trädgårdsmästeriet, som ligger mellan Järlåsa och Örsundsbro, sedan några år tillbaka och har haft stor glädje av Fjärdhundraland.

– Samarbetet har en hemsida som berättar om våra olika företag och det ger mycket och vi har också träffar då vi kan lära oss av varandra och få hjälp med olika saker, säger Malin Wedrén och betonar hur viktigt det är att träffas på riktigt.

Mats Thorburn håller med:

– Vi har alltid fri tid på våra möten så att alla kan lära känna varandra lite mer. Det är viktigt att inte bara träffa de som har samma tankar som en själv utan alla måste höras, även de som tycker annorlunda. Det utvecklar samarbetet, säger Mats.

Du kan lyssna på Landpodden och höra mer om hur Fjärdhundraland jobbat för att utveckla området och locka många besökare från många håll. Där hör du också tips om hur man gör om man vill försöka göra något liknande som Fjärdhundraland gjort.

Du kan lyssna på Landpodden i din poddspelare eller här på Land.se – klicka på startpilen i spelaren nedan så kör podden igång. God lyssning!

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen