Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 12 oktober 2018

15-sekunders dillmajonnäs

Med en stavmixer är den hemgjorda majonnäsen med dill fixad på bara några få sekunder.

 Snabbmajjo.
Snabbmajjo. FOTO: Katarina Ekeström

Det bästa av allt med den här fantastiska dillmajonnäsen är att den går på 15 sekunder att göra!

Skulle majonnäsen, mot förmodan, skära sig gör såhär: Lägg en äggula och en liten klick senap i botten på mixerbehållaren. Häll på den skurna majonnäsen och börja om proceduren med mixerstaven i botten.

Smaklig spis!

Läs också: Grundrecept på blixtsnabb majonnäs

Dillmajonnäs

Skriv ut

Ingredienser:

  • 2 ½ dl mild rapsolja
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • ½ tsk salt
  • 1 knippa dill

Gör så här:

  1. Det här receptet kräver en stavmixer och en hög behållare som hör till. Viktigt är också att alla ingredienserna är rumstempererade.
  2. Häll rapsoljan i behållaren. Knäck i ägget och lägg i övriga ingredienser. Sätt mixerstaven i behållarens botten, kör igång och dra staven långsamt uppåt. På bara några sekunder är majonnäsen tjock och blank
  3. Hacka dillen grovt. Lägg i behållaren och kör en kort stund. Ett alternativ är att spara hälften av majonnäsen neutral till annat tillfälle och bara mixa resterande halva med en mindre mängd dill.

Recept: Katarina Ekeström

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen