Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 25 augusti 2017

Rårörda lingon – passar till allt

Rårörda lingon är den bästa sylten. Den är superenkelt att göra, men blir ännu godare med en skopa tålamod.

 Foto: Katarina Ekeström
Foto: Katarina Ekeström

Det fungerar lika bra att råröra på färska som på frysta lingon. Eftersom lingon innehåller förhållandevis mycket bensoesyra, ett ämne som hämmar bakterie- och svamptillväxt, har de en slags inbyggd konservering. Tillsammans med en skopa socker håller de rårörda bären ännu längre.

Receptet är hämtat från Lands Katarina Ekeström, som driver bloggen Skog till bord.

Läs också: Mullbärssylt – så gör du

Rårörda lingon

Skriv ut

Ingredienser

  • 1 l lingon
  • 5 dl socker

Gör så här:

  1. Häll sockret över bären i en skål rör om ett par varv och lämna att vila en stund. Gör om proceduren fyra, fem gånger tills bären börjar safta sig och sockret så småningom smälter.
  2. Häll upp på minutiöst rena burkar. Jag förvarar mina burkar i kylen. Tror att det är bäst med tanke på att de inte alls är upphettade.

Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen