Recept 25 augusti 2017
Rårörda lingon – passar till allt
Rårörda lingon är den bästa sylten. Den är superenkelt att göra, men blir ännu godare med en skopa tålamod.
Det fungerar lika bra att råröra på färska som på frysta lingon. Eftersom lingon innehåller förhållandevis mycket bensoesyra, ett ämne som hämmar bakterie- och svamptillväxt, har de en slags inbyggd konservering. Tillsammans med en skopa socker håller de rårörda bären ännu längre.
Receptet är hämtat från Lands Katarina Ekeström, som driver bloggen Skog till bord.
Läs också: Mullbärssylt – så gör du
Rårörda lingon
Skriv ut
Ingredienser
- 1 l lingon
- 5 dl socker
Gör så här:
- Häll sockret över bären i en skål rör om ett par varv och lämna att vila en stund. Gör om proceduren fyra, fem gånger tills bären börjar safta sig och sockret så småningom smälter.
- Häll upp på minutiöst rena burkar. Jag förvarar mina burkar i kylen. Tror att det är bäst med tanke på att de inte alls är upphettade.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.