Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 12 november 2018

Adventspizza med äpplen och brie

Varva julmaten med en härligt smakrik minipizza. Toppad med äpplen och brie bryter den av fint i adventsmyset. Passar utmärkt till glöggminglet!

 Minipizzorna passar perfekt till glögg och har spännande smak av äpplen och brie.
Minipizzorna passar perfekt till glögg och har spännande smak av äpplen och brie. FOTO: Thomas Carlgren

Här är bästa tilltugget till julens första glöggmingel. Mysig tradition och mumsigt nytt möts i gulliga små minipizzor. Har du ont om tid eller ork går det förstås bra att köra på färdig pizzadeg som går att köpa på rulle.

Läs också: Latmaskens tortillapizza med gorgonzola och bacon

Adventspizza med äpplen och brie

Skriv ut

Ingredienser (ca 30 minipizzor):

  • 2 ½ dl fingervarmt vatten
  • 15 g jäst (1/ 3 paket)
  • 1 dl durumvetemjöl + lite till ut baket
  • 5-6 dl vetemjöl
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk strösocker
  • ½ tsk salt
  • Topping
  • 125 g ricotta
  • 2 äpplen
  • 250 g brieost tunt skivad
  • 2 msk hackad rosmarin
  • 1 dl hackade valnötter
  • 1 dl hackade tranbär
  • honung

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet.
  2. Tillsätt olivolja, socker och salt.
  3. Tillsätt durumvetemjöl och vetemjöl lite i taget och arbeta ihop till en smidig och fast deg i 5-10 minuter.
  4. Om degen är för lös tillsätt lite mer mjöl, om den blir för hård tillsätter du lite vatten.
  5. Låt degen jäsa under bakduk 40-60 minuter.
  6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Ta upp degen på bakbord och kavla ut degen i två omgångar.
  8. Ta ut små pizzor med ett mått, cirka 6 cm i diameter.
  9. Lägg minipizzorna på en bakplåt med bakplåtspapper.
  10. Bred ett tunt lager ricotta på varje pizza, en tunn skiva äpple, hackad rosmarin och tillsist en tunn skiva brieost.
  11. Grädda pizzorna i 8-10 min mitt i ugnen.
  12. Toppa pizzorna med valnötter och tranbär och ringla över lite honung.

Recept: Katarina Carlgren

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen