Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 14 juni

Ägghalvor med matjessill och dillsmör

Matjessill hör midsommar till. Extra gott tillsammans med ägg.

 Ägghalvorna är en av våra allra mest älskade bufférätter.
Ägghalvorna är en av våra allra mest älskade bufférätter. FOTO: Ove Lindfors

Äggklassiker med halvor som toppas av matjessill och en rejäl klick dillsmör. Perfekt till buffébordet!

Läs också: Krämig kräftsill med prästost

Ägghalvor med matjessill och dillsmör

Skriv ut

Ingredienser: (8 bufféportioner)

  • 8 hårdkokta ägg
  • 1 förpackning hela matjesfiléer, 200 g
  • dill
  • Dillsmör
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 4 msk finhackad dill
  • 1 krm salt

Gör så här:

  1. Dillsmöret: Blanda smör, dill och salt. Vispa med elvisp någon minut.
  2. Lägg eventuellt smöret i en spritspåse och förvara i kylen. Men ta fram i rumstemperatur i god tid, smöret ska serveras mjukt.
  3. Skala och dela äggen på längden. Skär bort en tunn skiva i botten så står de stadigare.
  4. Skär sillen i 16 bitar.
  5. Spritsa eller klicka smöret på äggen. Lägg på sillbitarna. Toppa med en dillkvist.

Recept: Caroline Hofberg, carolineikoket.com

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen