Recept 14 juni 2019
Ägghalvor med matjessill och dillsmör
Matjessill hör midsommar till. Extra gott tillsammans med ägg.
Äggklassiker med halvor som toppas av matjessill och en rejäl klick dillsmör. Perfekt till buffébordet!
Läs också: Krämig kräftsill med prästost
Ägghalvor med matjessill och dillsmör
Skriv ut
Ingredienser: (8 bufféportioner)
- 8 hårdkokta ägg
- 1 förpackning hela matjesfiléer, 200 g
- dill
- Dillsmör
- 100 g rumsvarmt smör
- 4 msk finhackad dill
- 1 krm salt
Gör så här:
- Dillsmöret: Blanda smör, dill och salt. Vispa med elvisp någon minut.
- Lägg eventuellt smöret i en spritspåse och förvara i kylen. Men ta fram i rumstemperatur i god tid, smöret ska serveras mjukt.
- Skala och dela äggen på längden. Skär bort en tunn skiva i botten så står de stadigare.
- Skär sillen i 16 bitar.
- Spritsa eller klicka smöret på äggen. Lägg på sillbitarna. Toppa med en dillkvist.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.