Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 mars 2019

Ägghalvor med krämiga räkor

Inget påskbord utan ägghalvor. Här toppas dem med en god och krämig räkröra.

 Fyllda ägghalvor hör påsken till.
Fyllda ägghalvor hör påsken till. FOTO: Ove Lindfors

Ägghalvor med en röra på räkor, majonnäs, dill och finriven prästost är gott på buffébordet.

Grovhackad mandel ger ett trevligt knaprigt tuggmotstånd på den annars lena rätten.

Läs också: Snabb tunisisk shakshuka med äggömmor

Ägghalvor med räkor

Skriv ut

Ingredienser: (8 bufféportioner)

  • 8 hårdkokta ägg
  • dill
  • Topping
  • 250 g räkor med skal
  • 3 msk sötmandel
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 dl grovhackad dill
  • ¾ dl finriven prästost
  • 2–3 msk rapsolja
  • 2 msk majonnäs
  • salt
  • nymald peppar

Gör så här:

  1. Börja med toppingen: Skala och grovhacka räkorna.
  2. Grovhacka mandel och vitlök. Mixa mandel, vitlök, dill, ost och olja. Vänd ner majonnäsen för hand.
  3. Blanda i räkorna. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skala och dela äggen på längden. Skär eventuellt bort en tunn skiva i botten så står de stadigare.
  5. Klicka krämen på ägghalvorna. Garnera med en dillkvist.

Recept: Caroline Hofberg

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen