Recept 18 mars 2019
Ägghalvor med krämiga räkor
Inget påskbord utan ägghalvor. Här toppas dem med en god och krämig räkröra.
Ägghalvor med en röra på räkor, majonnäs, dill och finriven prästost är gott på buffébordet.
Grovhackad mandel ger ett trevligt knaprigt tuggmotstånd på den annars lena rätten.
Läs också: Snabb tunisisk shakshuka med äggömmor
Ägghalvor med räkor
Skriv ut
Ingredienser: (8 bufféportioner)
- 8 hårdkokta ägg
- dill
- Topping
- 250 g räkor med skal
- 3 msk sötmandel
- 1 liten vitlöksklyfta
- 1 dl grovhackad dill
- ¾ dl finriven prästost
- 2–3 msk rapsolja
- 2 msk majonnäs
- salt
- nymald peppar
Gör så här:
- Börja med toppingen: Skala och grovhacka räkorna.
- Grovhacka mandel och vitlök. Mixa mandel, vitlök, dill, ost och olja. Vänd ner majonnäsen för hand.
- Blanda i räkorna. Smaka av med salt och peppar.
- Skala och dela äggen på längden. Skär eventuellt bort en tunn skiva i botten så står de stadigare.
- Klicka krämen på ägghalvorna. Garnera med en dillkvist.