Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 mars

Älskad äggröra – enkelt recept

Äggröra är en favorit på frukostbordet, brunchen och lunchen. Den går snabbt att göra och mättar gott i flera timmar.

 Äggröran är en lättlagad klassiker som mättar gott.
Äggröran är en lättlagad klassiker som mättar gott.

Ägg, vispgrädde och smör ger en krämigt god äggröra att lägga på mackan eller äta med knaperstekt bacon.

Vill du lyxa till röran lite extra kan du vända ned en deciliter riven smakrik ost precis innan servering.

Läs också: Spansk bondomelett frittata med smakrik ost

Äggröra

Skriv ut

Ingredienser: (4 portioner)

  • 6 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 50 g smör

Gör så här:

  1. Knäck äggen i en bunke. Vispa ihop med grädde. Salta och peppra.
  2. Smält smöret i en stekpanna. Häll i äggsmeten och låt stelna i ca 30 sekunder.
  3. Rör därefter försiktigt med en trägaffel eller slev till önskad konsistens. Röran kan vara både fast och krämig.
  4. Servera genast.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen