Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 december 2020

Älgköttbullar

Caroline Hofbergs vackra julbord smakar lantlig tradition – precis som vi vill ha det. Med kryddpeppar och ansjovis får de goda små älgköttbullarna en härlig smak som passar utmärkt i juletid.

 Små smakunderverk. Med kryddpeppar och ansjovis får de goda små köttbullarna en härlig smak som passar utmärkt i juletid. Älgfärsen går att byta mot nötfärs.
Små smakunderverk. Med kryddpeppar och ansjovis får de goda små köttbullarna en härlig smak som passar utmärkt i juletid. Älgfärsen går att byta mot nötfärs. FOTO: Ove Lindfors

Läs också: Saftiga revbensspjäll till jul

Älgköttbullar med ansjovis och kryddpeppar

Skriv ut

Ingredienser (8 bufféportioner)

  • 1 gul lök
  • 4 krm nystött kryddpeppar
  • 1 mjölig potatis, ca 100 g
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk ströbröd
  • 2 hackade ansjovisfiléer
  • 1 msk ansjovisspad
  • 400 g älgfärs
  • 200 g fläskfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald peppar
  • smör till stekning

Gör så här:

  1. Hacka löken och stek den genomskinlig i smör. Låt kryddpepparn fräsa med mot slutet. Låt kallna.
  2. Koka potatisen, låt kallna och grovriv.
  3. Blanda grädde och ströbröd. Låt svälla cirka 10 minuter.
  4. Blanda ihop alla ingredienser till färsen. Låt helst smakerna mogna en stund i kylen.
  5. Forma färsen till köttbullar, med vattensköljda händer.
  6. Bryn köttbullarna runt om, några i taget, i smör. Låt eftersteka tills de är genomstekta, 4–6 minuter.
  7. Det går också bra att eftersteka köttbullarna på en bakplåtspappersklädd plåt i ugnen, cirka 12 minuter på 175 grader.

Recept Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen