Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 23 november 2016

Älskar du mjuk pepparkaka – måste du baka den här!

Mjuk pepparkaka är så gott! Det här receptet måste du prova, kakan är så saftigt med goda smaker och chokladtoppingen på gör att man inte kan sluta äta.

FOTO: Beatrise Ekstrand Krastins

mjukapepparkaka-853x1024

Detta behöver du till mjuk pepparkaka:

100 g smör
1,5 dl gräddfil
150 g blandade nötter (hasselnötter, paranötter och valnötter)
3 ägg
2,5 dl socker

2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk mald nejlika
1 tsk mald kanel
1 tsk vaniljsocker

Topping till kakan
1 dl grädde
100 g mörk choklad
50 g blandade nötter

Gör så här:

1. Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret och tillsätt gräddfilen.
2. Hacka nötterna grovt och blanda dem med alla torra ingredienser.
3. Vispa ägg och socker till en luftig smet. Vänd ner de torra ingredienserna växelvis med smörblandningen i smeten.
4. Smöra och bröa en sockerkaksform och häll i smeten. Grädda kakan i ugnen i 40–45 minuter. Låt den svalna.
5. Värm grädden och smält chokladen i den varma grädden. Häll chokladgrädden över kakan så att det rinner ner på sidorna. Strö över det sista av de hackade nötterna.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen