Älskar du mjuk pepparkaka – måste du baka den här!
Mjuk pepparkaka är så gott! Det här receptet måste du prova, kakan är så saftigt med goda smaker och chokladtoppingen på gör att man inte kan sluta äta.
Läs också: Älskade pepparkaka! Gott och kul med julens godaste kaka
Detta behöver du till mjuk pepparkaka:
100 g smör
1,5 dl gräddfil
150 g blandade nötter (hasselnötter, paranötter och valnötter)
3 ägg
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk mald nejlika
1 tsk mald kanel
1 tsk vaniljsocker
Topping till kakan
1 dl grädde
100 g mörk choklad
50 g blandade nötter
Gör så här:
1. Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret och tillsätt gräddfilen.
2. Hacka nötterna grovt och blanda dem med alla torra ingredienser.
3. Vispa ägg och socker till en luftig smet. Vänd ner de torra ingredienserna växelvis med smörblandningen i smeten.
4. Smöra och bröa en sockerkaksform och häll i smeten. Grädda kakan i ugnen i 40–45 minuter. Låt den svalna.
5. Värm grädden och smält chokladen i den varma grädden. Häll chokladgrädden över kakan så att det rinner ner på sidorna. Strö över det sista av de hackade nötterna.
Läs också: Så gör du julens godaste lussekatter