Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 januari 2019

Ananaspaj med kokos och crème fraiche

Sötsyrlig paj med en fyllning på ananas, crème fraiche och kokos får oss att drömma om tropiska sandstränder.

 Ananaspaj är en solig dessert som piggar upp.
Ananaspaj är en solig dessert som piggar upp. FOTO: Istock

Sommaren är alltid runt hörnet med denna supergoda ananaspaj. Servera den ljummen eller kylskåpskall med en klick vispad grädde.

Garanterat stämningshöjande till fika och dessert.

Läs också: Biskvier i långpanna

Ananaspaj med kokos och crème fraiche

Skriv ut
  • Pajskal:
  • 150 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 450 g krossad ananas
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 ägg
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokosflingor
  • Till servering:
  • vispgrädde

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt svalna. Jobba ihop en pajdeg med smöret, socker, mjöl och bakpulver.
  3. Tryck ut degen i en pajform.
  4. Sila ananasen så att vätskan rinner av.
  5. Blanda ihop crème fraiche, socker, vaniljsocker och ägg. Vänd ned ananasen.
  6. Häll ananasfyllningen i pajskalet och strö över kokosflingorna.
  7. Grädda i 30 minuter.
  8. Servera pajen ljummen eller kylskåpskall med vispad grädde.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen