Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 januari

Ananaspaj med kokos och crème fraiche

Sötsyrlig paj med en fyllning på ananas, crème fraiche och kokos får oss att drömma om tropiska sandstränder.

 Ananaspaj är en solig dessert som piggar upp.
Ananaspaj är en solig dessert som piggar upp. FOTO: Istock

Sommaren är alltid runt hörnet med denna supergoda ananaspaj. Servera den ljummen eller kylskåpskall med en klick vispad grädde.

Garanterat stämningshöjande till fika och dessert.

Läs också: Frisk citronpaj med mördeg

Ananaspaj med kokos och crème fraiche

  • Pajskal:
  • 150 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 450 g krossad ananas
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 ägg
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokosflingor
  • Till servering:
  • vispgrädde

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt svalna. Jobba ihop en pajdeg med smöret, socker, mjöl och bakpulver.
  3. Tryck ut degen i en pajform.
  4. Sila ananasen så att vätskan rinner av.
  5. Blanda ihop crème fraiche, socker, vaniljsocker och ägg. Vänd ned ananasen.
  6. Häll ananasfyllningen i pajskalet och strö över kokosflingorna.
  7. Grädda i 30 minuter.
  8. Servera pajen ljummen eller kylskåpskall med vispad grädde.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen