Recept 9 januari 2019
Ananaspaj med kokos och crème fraiche
Sötsyrlig paj med en fyllning på ananas, crème fraiche och kokos får oss att drömma om tropiska sandstränder.
Sommaren är alltid runt hörnet med denna supergoda ananaspaj. Servera den ljummen eller kylskåpskall med en klick vispad grädde.
Garanterat stämningshöjande till fika och dessert.
Läs också: Biskvier i långpanna
Ananaspaj med kokos och crème fraiche
Skriv ut
- Pajskal:
- 150 g smör
- 3 dl mjöl
- 1 dl socker
- 2 tsk bakpulver
- Fyllning:
- 450 g krossad ananas
- 2 dl crème fraiche
- 2 ägg
- 0,5 dl socker
- 0,5 tsk vaniljsocker
- 1 dl kokosflingor
- Till servering:
- vispgrädde
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt svalna. Jobba ihop en pajdeg med smöret, socker, mjöl och bakpulver.
- Tryck ut degen i en pajform.
- Sila ananasen så att vätskan rinner av.
- Blanda ihop crème fraiche, socker, vaniljsocker och ägg. Vänd ned ananasen.
- Häll ananasfyllningen i pajskalet och strö över kokosflingorna.
- Grädda i 30 minuter.
- Servera pajen ljummen eller kylskåpskall med vispad grädde.