Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 4 juli 2017

Ängavallens svalkande jordgubbssorbet – snabb och supergod

Det finns inget som svalkar så härligt som en frisk jordgubbssorbet. Det här enkla och goda gårdsreceptet kommer från Ängavallen i Skåne.

 Svalkande och gott med jordgubbssorbet.
Svalkande och gott med jordgubbssorbet. FOTO: kajakiki

Läs även: Tårtan som du gör på 2 minuter

Ängavallens jordgubbssorbet

Skriv ut

Ingredienser

  • ½ dl vatten
  • ½ dl socker
  • 200 g jordgubbar

Gör så här

  1. Koka upp allt i 1 minut.
  2. Mixa till en slät pure.
  3. Låt svalna och kör i glassmaskinen tills önskvärd konsistens.

Recept: Niklas Kämpargård, Ängavallen

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen