Annas supergoda pannkakor – bästa receptet
Nygräddade pannkakor med en klick sylt på. Mums! Här är bästa receptet.
Finns det något godare än nygräddade pannkakor med hemgjord sylt till? Blir du sugen så har du ett riktigt bra recept här. Det är inspirerat av kokboksförfattaren Anna Bergström och innehåller lite fler ägg än i många andra pannkaksrecept. Men det är det värt, för det gräddade resultatet blir superbra. Och underbart gott!
Lägg också märke till att du rör ner mjölken i två omgångar. Detta gör att smeten blir extra smidig och fin.
Läs också: Ugnspannkaka med potatis och fläsk
4 pannkakstips!
1. Smeten går alldeles utmärkt att göra i förväg. Får den stå någon timme i kylen så hinner dessutom mjölet att svälla före gräddningen. Rör bara om lite innan du sätter igång att grädda.
2. För att de färdiggräddade pannkakorna ska vara lätta att sära på så kan du lägga smör- eller plåtpapper mellan varje pannkaka. Det räcker med att remsor av pappret som du lägger i kors.
3. Samma smet går alldeles utmärkt att använda även till ugnspannkaka. Då ska du hälla smeten i en långpanna istället för i pannkaks- eller plättlaggen. Grädda i ugnen, 225 grader, i cirka 20 minuter.
4. Du kan även fylla pannkakorna genom att lägga en klick fyllning, till exempel svampstuvning, på varje pannkaka och rulla ihop. Lägg sedan pannkanorna med skarven neråt i en smord form. Strö över med ost och gratinera i 10–15 minuter i 250 graders ugnsvärme.
Läs också: Fläskpannkaka med lingonsylt – en riktig husmansklassiker
Anna pannkakor
Ingredienser
- 4 ägg
- 4 dl mjölk
- 2 dl vetemjöl
- ½ tsk salt
- 2 msk smält smör eller margarin
Gör så här
- Blanda äggen med hälften av mjölken, mjölet och salt i en tillbringare eller skål.
- Vispa smeten klimpfri och späd med resten av mjölken.
- 3. Rör ner smält margarin eller smör.
- 4. Grädda i plätt- eller pannkakslagg. Servera med favoritsylten.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.