Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 2 oktober 2018

Ansjovistartletter med kaviar

Små tartletter med salt fyllning av ansjovis och kaviar som garanterat kommer ha en strykande åtgång.

 Det är okej att ta två, tre eller fyra av dessa goda småttingar.
Det är okej att ta två, tre eller fyra av dessa goda småttingar. FOTO: Ove Lindfors

Dessa munsbitar passar bra på buffébordet. Botten består av det mörka och kompakta rågbrödet kavring. Fyllningen är en anjovissmet toppad med gräslök. En ljuvlig smårätt med sommarkänsla!

Läs också: Lökflarn med spenat och ansjovis – buffébordets favorit!

Ansjovistartletter med kaviar

Skriv ut

Ingredienser: (20 stycken)

  • Botten
  • 125 g smör
  • 300 g kavring
  • 20 portionsstora aluminiumformar
  • Fyllning
  • 1 burk ansjovisfilé, 125 g
  • 2 msk ansjovisspad
  • 1 gul lök
  • 3 dl gräddfil
  • 250 g kesella
  • 4 msk kaviar, t ex Kalles
  • nymald peppar
  • 4 gelatinblad
  • Till garnering
  • hackad gräslök

Gör så här:

  1. Smält smöret och låt det svalna. Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop med smulorna. Tryck ut smulblandningen i aluminiumformar. Låt formarna stå minst 1 timme i kylen.
  2. Låt ansjovisen rinna av, spara 2 msk spad. Finhacka ansjovisen. Skala och finhacka löken.
  3. Häll cirka 1 dl av gräddfilen i en liten kastrull, till gelatinet.
  4. Blanda resten av gräddfilen med kesella, ansjovis, ansjovisspad, lök, kaviar och peppar.
  5. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Värm gräddfilen försiktigt. Ta från värmen och låt gelatinbladen smälta däri.
  6. Rör ner gelatinblandningen i ansjovissmeten.
  7. Fördela fyllningen i formarna. Låt tartletterna stelna i kylen minst 4 timmar. Strö över hackad gräslök vid servering.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen