Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 25 mars

Apelsin- och chokladmuffins

Apelsin och choklad är en fenomenal kombination och förstå hur gott det blir om man sötar med dadlar! Urgott minst sagt!

Systrarna Hultman har verkligen satt smak på Sverige och det här är ett recept som inte går av för hackor. Receptet kommer från deras bok ”Bjud in till brunch”.

Apelsin- och chokladmuffins

Skriv ut

Ingredienser (5 stycken):

  • 10 färska dadlar, urkärnade
  • 2 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk kakao
  • 2 msk sötströ
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 apelsin, skal och saft
  • mörk choklad, gärna med smak av apelsin

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka eller klipp dadlarna i småbitar och mixa samman. Vispa upp äggen och tillsätt dadlarna.
  3. Mixa havregrynen till ett mjöl och blanda i kakao, sötströ och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i dadel- och äggsmeten.
  4. Riv skalet från apelsinen och pressa ur hälften av saften. Tillsätt skalet och saften i chokladsmeten.
  5. Fördela smeten i muffinsformar, strax över formens mitt. Grovhacka önskad mängd choklad och strö över muffinsen. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.

Recept: Nellie och Annie Hultman Foto: Nellie Hultman

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen