Recept 25 mars 2022
Apelsin- och chokladmuffins
Apelsin och choklad är en fenomenal kombination och förstå hur gott det blir om man sötar med dadlar! Urgott minst sagt!
Systrarna Hultman har verkligen satt smak på Sverige och det här är ett recept som inte går av för hackor. Receptet kommer från deras bok ”Bjud in till brunch”.
Apelsin- och chokladmuffins
Skriv ut
Ingredienser (5 stycken):
- 10 färska dadlar, urkärnade
- 2 ägg
- 1 dl havregryn
- 2 msk kakao
- 2 msk sötströ
- 1 tsk bakpulver
- 1 apelsin, skal och saft
- mörk choklad, gärna med smak av apelsin
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka eller klipp dadlarna i småbitar och mixa samman. Vispa upp äggen och tillsätt dadlarna.
- Mixa havregrynen till ett mjöl och blanda i kakao, sötströ och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i dadel- och äggsmeten.
- Riv skalet från apelsinen och pressa ur hälften av saften. Tillsätt skalet och saften i chokladsmeten.
- Fördela smeten i muffinsformar, strax över formens mitt. Grovhacka önskad mängd choklad och strö över muffinsen. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.