Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 6 augusti

Äppelblondies

En vit kladdig brownie med en härlig äppelgömma. Baka sensommarens mjuka kaka i långpanna!

 Kladdiga vita brownies, så kallade blondies, blir extra goda med äpple i!
Kladdiga vita brownies, så kallade blondies, blir extra goda med äpple i!

Brownie – kladdig mjuk chokladkaka – är de flesta bekanta med. Gör du brownie med vit choklad heter det i stället blondie. Den här varianten kommer med härliga bitar av äpple.

Servera kakan med latmaskens vaniljsås – råkräm

Äppelblondies

Skriv ut

Ingredienser:

  • 170 g smör, smält
  • 3,4 dl muscovadosocker
  • 3,4 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3/4 tsk kanel
  • 3/4 tsk salt
  • 3 tsk bakpulver
  • 6,75 dl vetemjöl
  • 360 g äpple, skuret i bitar
  • 2,25 dl valnötter (kan uteslutas)
  • Topping:
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk kanel

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda smör, muscovadosocker och strösocker.
  3. Addera ägg, vaniljsocker, kanel, salt och bakpulver. Blanda väl.
  4. Lägg i mjöl och blanda.
  5. Lägg i äppelbitarna och valnötter och blanda väl.
  6. Häll smeten i en smord ugnsform.
  7. Topping: Blanda socker och kanel. Strö över kakan.
  8. Baka i ugn i ca 45 minuter. Håll koll så kakan inte blir för torr – den ska vara något kladdig.
  9. Låt svalna och servera med glass eller vaniljsås.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen