Recept 6 augusti 2019
Äppelblondies
En vit kladdig brownie med en härlig äppelgömma. Baka sensommarens mjuka kaka i långpanna!
Brownie – kladdig mjuk chokladkaka – är de flesta bekanta med. Gör du brownie utan kakao heter det i stället blondie. Den här varianten kommer med härliga bitar av äpple.
Tips! Mängden socker i receptet kan reduceras till hälften om du ogillar för söta bakverk. Servera kakan med latmaskens vaniljsås – råkräm
Äppelblondies
Skriv ut
Ingredienser:
- 170 g smör, smält
- 3,5 dl muscovadosocker
- 3,5 dl strösocker
- 3 ägg
- 3 tsk vaniljsocker
- 1 tsk kanel
- 1 tsk salt
- 3 tsk bakpulver
- 7 dl vetemjöl
- 360 g äpple, skuret i bitar
- 2,5 dl valnötter (kan uteslutas)
- Topping:
- 1 msk strösocker
- 0,5 tsk kanel
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Blanda smör, muscovadosocker och strösocker.
- Addera ägg, vaniljsocker, kanel, salt och bakpulver. Blanda väl.
- Lägg i mjöl och blanda.
- Lägg i äppelbitarna och valnötter och blanda väl.
- Bred ut smeten i en smord ugnsform med hjälp av en slickepott.
- Topping: Blanda socker och kanel. Strö över kakan.
- Baka i ugn i ca 45 minuter. Håll koll så kakan inte blir för torr – den ska vara något kladdig.
- Låt svalna och servera med glass eller vaniljsås.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.