Recept 4 januari 2022
Äppelbollar med kanel
Nu längtar vi efter lite nyttigare fika. För fika fortsätter vi göra, även efter jul. Här är goda äppel- och dadelbollar, utan vitt socker.
För fem år sedan vann landläsaren Nellie Hultman Lands stora brödtävling Landbrödet. Nu kommer hon ut med en kokbok tillsammans med sin tvillingsyster. Här bjuder syrrorna på inspiration för vinterns mysigaste brunch.
Äppelbollar med kanel
Skriv ut
Ingredienser (10-15 st)
- 8 färska dadlar, urkärnade
- 2 1/2 dl havregryn
- 1/2 dl mandlar
- 1 äpple
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 1/2 tsk kardemumma
- 1 tsk kanel
- Garnering
- kokosflingor
- sesamfrön
Gör så här:
- Hacka eller klipp dadlarna i småbitar.
- Mixa havregrynen till ett mjöl.
- Grovhacka mandlarna och finriv äpplet.
- Mixa alla ingredienser till en jämn smet.
- Forma till bollar och rulla i kokosflingor och sesamfrön.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.