Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 4 januari 2022

Äppelbollar med kanel

Nu längtar vi efter lite nyttigare fika. För fika fortsätter vi göra, även efter jul. Här är goda äppel- och dadelbollar, utan vitt socker.

 En god variant på klassiska chokladbollar, med med dadlar och äpple i stället.
En god variant på klassiska chokladbollar, med med dadlar och äpple i stället. FOTO: Nellie Hultman

För fem år sedan vann landläsaren Nellie Hultman Lands stora brödtävling Landbrödet. Nu kommer hon ut med en kokbok tillsammans med sin tvillingsyster. Här bjuder syrrorna på inspiration för vinterns mysigaste brunch.

 I receptboken Bjud in till brunch delar systrarna Hultman med sin av sina bästa mat- och bakrecept.
I receptboken Bjud in till brunch delar systrarna Hultman med sin av sina bästa mat- och bakrecept. FOTO: Nellie Hultman

Äppelbollar med kanel

Skriv ut

Ingredienser (10-15 st)

  • 8 färska dadlar, urkärnade
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 1/2 dl mandlar
  • 1 äpple
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • Garnering
  • kokosflingor
  • sesamfrön

Gör så här:

  1. Hacka eller klipp dadlarna i småbitar.
  2. Mixa havregrynen till ett mjöl.
  3. Grovhacka mandlarna och finriv äpplet.
  4. Mixa alla ingredienser till en jämn smet.
  5. Forma till bollar och rulla i kokosflingor och sesamfrön.

Recept av Nellie och Annie Hultman, ur boken Bjud in till brunch

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen