Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 20 juli 2016

Äppelkaka solrosfrön och färskostglasyr

Den här underbara äppelkakan blir fantastiskt god. Solrosfrön och färskostglasyr ger kakan spännande smak och elegant utseende. Här är receptet.

FOTO: Thomas Carlgren

Äppelkaka med solrosfrön och glasyr

Appelkaka3

Det här behöver du

10–12 bitar

3 ägg
3 dl strösocker
75 g smör
1 ½ dl mjölk, 3 procent
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
2 dl solrosfrön
200 g rivet äpple (cirka 3 äpplen)

Färskostglasyr
50 g philiadelphiaost
30 g smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Häll i mjölken i det smälta smöret.
4. Rör ihop smörblandningen med äggsmeten.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma i en bunke.
6. Vänd ner mjölbladningen i smeten.
7. Vänd ner solrosfrön och rivet äpple i smeten.
8. Häll smeten i en smord och bröad form 1 ½ liter.
9. Grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader, 40-45 minuter, känn med en sticka om kakan är klar.
10. Vispa ihop ingredienserna till en slät glasyr. Bred glasyren på kakan när kakan svalnat.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen