Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 oktober 2017

Gårdskaféets älskade äppelkaka i långpanna

Vånga gårdskafé i Skåne är känt för sina fantastiska godsaker av äpplen. Den klassiska äppelkakan i långpanna är en av deras mest älskade. Så här enkelt gör du den.

 Vångas underbara äppelkaka smakar allra bäst med en klick vaniljglass.
Vångas underbara äppelkaka smakar allra bäst med en klick vaniljglass. FOTO: Niklas Kämpargård

Annika Olsson är fruktodlare i nordöstra Skåne och tillsammans med sin svärmor driver hon det välbesökta gårdskaféet Vånga.

Här bjuder hon på receptet till deras berömda äppelkaka. Du gör den i långpanna, perfekt när man blir många runt bordet.

Läs också: Supersaftig äppelmazarin i långpanna

Äppelkaka i långpanna

Skriv ut

Ingredienser

  • 5 dl socker
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 6 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 7 stora äpple
  • Kanelsocker
  • 4 msk socker
  • 1 msk kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst, vispa ner 1 ägg åt gången och sikta sedan ner de torra ingredienserna.
  2. Häll smeten i en långpanna som är klädd med bakplåtspapper.
  3. Skala äpplena och klyfta dem i tunna skivor. Tryck ner äppelklyftor i smeten och strö över kanelsockerblandningen.
  4. Grädda mitt i ugnen i omkring 30 minuter och servera med vaniljglass.

Recept: Annika Olsson, Vånga gårdskafé

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen