Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 augusti 2017

Äppelkompott med vanilj och dinkelfras – oemotståndligt gott!

Äppelkompott är en lättlagad klassiker som de flesta älskar, här med smak av vanilj och kanel. Dinklefraset ger desserten härligaste crunchen.

 Ljummen äppelkompotten med vaniljglass toppad med kanelkryddat dinkelfras – bästa desserten.
Ljummen äppelkompotten med vaniljglass toppad med kanelkryddat dinkelfras – bästa desserten.

Ett trevligt sätt att ta vara på äppelskörden är att göra en klassiks äppelkompott, en uppskattad dessert som är enkel att göra. Vaniljen tillför en len och mjuk smak till de syrliga äpplena och tillsammans med kanelen blir det en riktig fullträff. Låt en kula god vaniljglass sakta smälta över den ljumma äppelkompotten och toppa med crunchigt dinkelfras. Godare kan det knappast bli!

Läs också:Fattiga riddare med smörfräst äpple

Äppelkompott med vanilj och dinkelfras

Skriv ut

Ingredienser

  • Kompott:
  • 6 äpplen
  • 1/2 dl vatten
  • 1 urskrapad vaniljstång
  • 1 kanelstång
  • 1/2 dl rörsocker
  • 2 msk honung
  • Dinkelfras:
  • 2 msk smör
  • 1 dl dinkelflingor
  • 1 msk rörsocker
  • 1 tsk kanel
  • Till servering:
  • Vaniljglass

Gör så här

  1. Fraset: Smält smöret i en kastrull. Rör i dinkelflingor, socker och kanel. Låt fräsa ihop någon minut. Häll ut fraset på en tallrik.
  2. Kompott: Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg allt i en kastrull. Koka upp. Sjud sakta under lock i 8–10 minuter.
  3. Servera kompotten ljummen med en kula vaniljglass. Strö över dinkelfras.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen