Recept 16 februari 2022
Äppelmuffins - proteinrika
Havregryn och äpple - en klassisk kombination! Här i en muffins som mättar de flesta - och är god!
Alla borde äta mer havregryn och alla borde äta mer äpple. Så bra då att de två ingredienserna kombineras i denna härliga muffin! Receptet kommer från Nellie och Annie Hultmans bok ”Bjud in till brunch!”. Gärna!
Gillar du mat & bak? Läs tidningen LandProteinrika äppelmuffins
Skriv ut
Ingredienser (8-10 stycken):
- 4 dl havregryn
- 150 g naturell kvarg 100 g keso
- 2 ägg
- 2 äpplen
- 1/2 dl sötströ
- 2 1/2 tsk kanel
- 1 tsk ingefära
- 2 tsk bakpulver
- Garnering:
- 1 äpple
- kanel
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa hälften av havregrynen till ett mjöl. Vispa upp äggen och finriv äpplena.
- Blanda i resterande havregryn i havremjölet samt sötströ, kanel, ingefära och bakpulver. Tillsätt kvargen, keson, äggen och de rivna äpplena.
- Rör om till en jämn, kladdig smet. Låt smeten stå och dra sig i ca 10 min.
- Fördela smeten i muffinsformar, strax över formens mitt. Garnera med skurna äppelklyftor och kanel. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 20 min.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.