Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 februari

Äppelmuffins - proteinrika

Havregryn och äpple - en klassisk kombination! Här i en muffins som mättar de flesta - och är god!

 Goda och nyttiga, passar nästan alla!
Goda och nyttiga, passar nästan alla! FOTO: Nellie Hultman

Alla borde äta mer havregryn och alla borde äta mer äpple. Så bra då att de två ingredienserna kombineras i denna härliga muffin! Receptet kommer från Nellie och Annie Hultmans bok ”Bjud in till brunch!”. Gärna!

Gillar du mat & bak? Läs tidningen Land

Proteinrika äppelmuffins

Skriv ut

Ingredienser (8-10 stycken):

  • 4 dl havregryn
  • 150 g naturell kvarg 100 g keso
  • 2 ägg
  • 2 äpplen
  • 1/2 dl sötströ
  • 2 1/2 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk bakpulver
  • Garnering:
  • 1 äpple
  • kanel

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa hälften av havregrynen till ett mjöl. Vispa upp äggen och finriv äpplena.
  3. Blanda i resterande havregryn i havremjölet samt sötströ, kanel, ingefära och bakpulver. Tillsätt kvargen, keson, äggen och de rivna äpplena.
  4. Rör om till en jämn, kladdig smet. Låt smeten stå och dra sig i ca 10 min.
  5. Fördela smeten i muffinsformar, strax över formens mitt. Garnera med skurna äppelklyftor och kanel. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 20 min.

Recept: Nellie och Annie Hultman Foto: Nellie Hultman

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen