Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 22 oktober

Äppelpaj med knäckdeg

En äppelpaj med knäckig deg som smakar himmelskt gott med vaniljsås.

 En knäckigt god äppelpaj sitter aldrig fel.
En knäckigt god äppelpaj sitter aldrig fel. FOTO: Istock

Äppelpaj kan varieras i oändlighet: smulpaj, mjuk kaka, mördeg eller flätat lock. I detta recept är den knäckiga degen själva grejen. Baka pajen gyllene och njut tillsammans med vaniljsås.

Läs också: Äppelkaka med kardemummaströssel

Äppelpaj med knäckdeg

Ingredienser:

  • 7 stora äpplen
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk kanel
  • Knäckdeg
  • 250 g smält smör
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret och blanda ner de torra ingredienserna.
  3. Skala och klyfta äpplena i en smord pajform. Strö över kanel och socker efter behag och smula över degen så att det täcker äpplena.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 25 minuter tills pajen fått en gyllene färg. Servera med vaniljsås.

Recept: Vånga gårdskafé

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen