Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 augusti 2018

Äppelpaj med valnötter på krispig havrebotten

Äntligen äppeltider! Passa på att baka godsaker av frukten. Här får du ett recept på en ljuvlig äppelpaj med havrebotten och mumsig valnötsfyllning.

 Använd gärna en krispig och söt äppelsort till detta underbart goda recept.
Använd gärna en krispig och söt äppelsort till detta underbart goda recept. FOTO: Istock/Ove Lindfors

Recept: Persikopaj i långpanna – med vispad grädde

Äppelpaj med valnötter på krispig havrebotten

Skriv ut

Ingredienser (8 bitar):

  • Pajdeg
  • 125 g smör
  • 3 msk strösocker
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl siktat dinkelmjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1 1/2 dl valnötter
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 250 g kesella
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 2–3 äpplen, av till exempel sorten Discovery

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, havregryn, mjöl och bakpulver.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant som mäter cirka 26 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila i kylen cirka 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Grovhacka nötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i vaniljspcker, mjöl, kesella, citronskal och nötter.
  4. Skala och kärna ut äpplena. Skär dem i klyftor. Häll smeten i formen och stick ner äppelklyftorna.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter. Känn med en provsticka att pajen är genomgräddad.

Recept: Caroline Hofberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen