Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 28 september 2018

Äppelsenap med dragon

Det finns oändligt många varianter på senap. I den här får äpplemust och dragon smaksätta den populära kryddsåsen.

 Äppelsenapen har smaksats med en kruka dragon.
Äppelsenapen har smaksats med en kruka dragon.

Att koka sin egen senap är busenkelt. Årets kock 2015, Thomas Sjögren, har rört ihop en version med äpplen som huvudingrediens.

Senap är ett frö som finns i flera färger, till det här receptet behövs gula och bruna frön. Förr användes senapen som läkemedel vilket också är anledningen till att den än i dag av tradition säljs på svenska apotek.

Läs också: Frasiga äppelplättar med kanel och socker

Äppelsenap med dragon

Skriv ut

Ingredienser: (10 portioner)

  • 1 msk gula senapsfrön
  • 1 msk bruna senapsfrön
  • 1,5 dl äpplemust
  • 2 st äpplen
  • 3 msk brun farinsocker
  • 3 msk senapspulver
  • 1 msk äpplecidervinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 kruka dragon
  • 0,5 dl kallpressad rapsolja
  • salt

Gör så här:

  1. Skär ner äpplena i mindre bitar, lägg dem i en kastrull tillsammans med musten och sockret. Koka mjuka ca 5 minuter, mixa äpplena släta i en mixer.
  2. Häll tillbaka cremen i kastrullen och tillsätt senapsfrön, låt sjuda ca 4 minuter.
  3. Tillsätt senapspulvret och oljan och mixa lite till.
  4. Låt svalna innan du tillsätter hackad dragon och smaka sedan av med salt och vinäger.

Recept: Thomas Sjögren och Melleruds

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen