Recept 26 september 2018
Äppelsmul med björnbär och kokos
Pumpakärnor och dinkelflingor ger en ny knaprig twist på den populära smulpajen med äpple och björnbär.
Smulpaj är enkelt att göra, går att variera i det oändliga efter vad du har hemma och uppskattas av de allra flesta. I det här receptet har smultet utökats med dinkelflingor, pumpakärnor och kokos.
Läs också: Äppelpaj med valnötter på krispig havrebotten
Äppelsmul med björnbär och kokos
Skriv ut
Ingredienser: (4–6 portioner)
- Smuldeg
- 1 dl pumpakärnor
- 1 1/2 dl siktat dinkelmjöl
- 1 1/2 dl dinkelflingor
- 1/2 dl rörsocker
- 3/4 dl kokosflingor
- 125 g kallt smör
- Fyllning
- 4 äpplen
- 3 dl frysta björnbär
- 1 dl rörsocker
- 1 1/2 tsk nystötta kardemummakärnor
- 2 msk potatismjöl
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Blanda pumpakärnor, mjöl, flingor, socker och kokos. Arbeta in smöret med fingertopparna till en smulig massa.
- Skala äpplena och skär i klyftor. Blanda äpplen, bär, socker, kardemumma och potatismjöl. Häll över i en ugnssäker form. Smula över degen.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.