Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 26 september 2018

Äppelsmul med björnbär och kokos

Pumpakärnor och dinkelflingor ger en ny knaprig twist på den populära smulpajen med äpple och björnbär.

 En nybakad smulpaj går hem hos de flesta.
En nybakad smulpaj går hem hos de flesta. FOTO: Ove Lindfors

Smulpaj är enkelt att göra, går att variera i det oändliga efter vad du har hemma och uppskattas av de allra flesta. I det här receptet har smultet utökats med dinkelflingor, pumpakärnor och kokos.

Läs också: Äppelpaj med valnötter på krispig havrebotten

Äppelsmul med björnbär och kokos

Skriv ut

Ingredienser: (4–6 portioner)

  • Smuldeg
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 1/2 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 1/2 dl dinkelflingor
  • 1/2 dl rörsocker
  • 3/4 dl kokosflingor
  • 125 g kallt smör
  • Fyllning
  • 4 äpplen
  • 3 dl frysta björnbär
  • 1 dl rörsocker
  • 1 1/2 tsk nystötta kardemummakärnor
  • 2 msk potatismjöl

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda pumpakärnor, mjöl, flingor, socker och kokos. Arbeta in smöret med fingertopparna till en smulig massa.
  2. Skala äpplena och skär i klyftor. Blanda äpplen, bär, socker, kardemumma och potatismjöl. Häll över i en ugnssäker form. Smula över degen.
  3. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen